perjantai 19. huhtikuuta 2013

Rekvisiitan valmistusta ja lavasteen maalausta - kevätjuhlanäytelmän tekoon liittyy paljon työtä

Meidät jaettiin ryhmiin ja työskentelimme niissä ahkerasti. Yksi ryhmä teki lavastekukkasia, toinen ryhmä maalasi lavasteseiniä, kolmas ryhmä harjoitteli tanssiesitystä ja neljäs ryhmä eli me, kirjoitimme blogia.
      Kukkasia tehtiin niin, että metallikehikon päälle liimattiin sanomalehtipaperia. Tähän möykkyyn kiinnitettiin varsi, johon puolestaan on tarkoitus myöhemmin kiinnittää varsinainen kukka. Kukkasista on tarkoitus tulla isoja ja näyttäviä, jotta ne näkyvät lavalta takariviin asti. Värejä on tarkoitus käyttää myös paljon, vaikka toki mukaan voi mahtua yksi musta, kuolemankukkakin.


Lavasteseiniä alkoi maalata kaksi ryhmämme tyttöä. Näytelmän nimi on "Painajainen talossa", joten lavasteista tulee aika synkkiä. Lavasteista voi myös päätellä, mikä paikka sijaitsee aivan talon naapurissa...Kyseessä on siis jännitysnäytelmä.


perjantai 12. huhtikuuta 2013

Legendaariset näyttelijät Matti ja Kielo vierailulla


Matti Mäntylä ja Kielo Tommila ovat Porin Teatterin legendaarisia näyttelijöitä. He olivat vierailemassa ilmaisutaidon tunneillamme torstaina 11.4. Harjoittelimme äänen käyttöä ja improvisaatiota. Pelasimme erilaisia pelejä ja leikkejä. Vierailu oli onnistunut ja antoisa ja kaikki olivat hyvin mukana leikeissä.