tiistai 29. tammikuuta 2013

Kevätlukukaudella vierailuja!

Ilmaisutaidon ryhmiä on tänä lukuvuonna kolme ja poikkeuksellisesti myös opettajia on tänä vuonna kolme - jokaisella ryhmällä omansa. Me opettajat pidimme heti kevätlukukauden alussa palaverin, jossa pohdimme tulevaa kautta. Yleensä olemme tehneet kevätlukukaudella lyhytelokuvia ja pari viimeistä kertaa olemme tehneet ne yhteistyössä Satakunnan Elävän Kuvan Keskuksen kanssa. Nyt ajattelimme kuitenkin toimia poikkeavasti ja tehdä vierailuja ja myös vastaanottaa vieraita.
     Kevään aikana on tarkoitus viettää neljän oppitunnin jakso kulttuuritalo Annankatu 6:ssa. Siellä ryhmiämme vetää Erja Lehtonen ja Anne Mäkinen. Kaksi ryhmistämme on jo aloittanut vierailut ja ohessa on kuvia Anniksen vierailustamme. Ensimmäisellä kahden oppitunnin vierailulla teimme erilaisia improvisaatioita. Yhden impron nimi oli "tyhjä pää" ja se tehtiin parin kanssa. Toinen oli tyhjä pää eli ei tiennyt tapahtumapaikasta tai tapahtumista mitään, vaan päinvastoin kyseli ja koitti selvittää tilannetta. Toinen puolestaan veti improa ja oli miettinyt etukäteen, keitä he ovat ja missä (esim. vanhus ja hoitaja, vanhainkodissa). Impron loputtua keskustelimme kaikki yhdessä ja pohdimme, mitkä eri liikkeet, eleet ja sanat antoivat viitteitä tilanteesta.
     Ensi kerralla meidän on tarkoitus toteuttaa suunnitellumpi esitys, jota varten saimme valmiit vuorosanat, jotta voimme harjoitella niitä etukäteen. Tarkoitus on ottaa mukaan esitykseen myös lavasteita, asuja ja muuta rekvisiittaa sekä hyödyntää Anniksen valo- ja äänitekniikkaa. Ehkä kuvaamme esityksistämme myös  muutamia pätkiä videolle.
     Alustavasti on suunniteilla, että vierailemme kevään aikana VILLILÄ STUDIOILLA. Milloin sinne menemme, kauanko olemme siellä ja mitä siellä teemme, tarkentuu lähiviikkojen aikana. Todennäköisesti reissu kuitenkin tehdään maaliskuussa. Lisäksi vireillä on kahden näyttelijän vierailu koululla, mutta myös tästä enemmän, kun saamme varmistusta asiaan.








torstai 17. tammikuuta 2013

Syksy 2012

Alkusyksystä pelasimme ja leikimme ilmaisutaidon tunneilla erilaisia pelejä ja leikkejä sekä teimme improvisaatioharjoituksia. Marraskuun lopulla kävimme myös Porin teatterissa katsomassa näytelmän "Hillitön Hotelli".
     Sitten aloimmekin jo valmistella ja harjoitella joulujuhlaa. Juhlassa esitimme joulusketsin, jonka kaikki ilmaisutaitoryhmät esittivät vuorotellen eri tyyleillä. Ensimmäinen ryhmä esitti normaalisti, toisen ryhmän tyyli oli surullinen ja kolmannen ylipirteä. Olimme harjoitelleet jo monesti etukäteen, mutta juhlassa yleisön annettiin ymmärtää, että improvisoimme, sillä juontaja veti tyylilaput hatusta.

Janette 9.A ja Elli 9.B